Hem

Företaget

Produkter

Menyförslag

Beställa

Återförsäljare

Nyheter

Kontakt

Torskrygg på purjolöksbädd och mousselinsås

Torskrygg på purjolöksbädd och mousselinsås

Rotsakschips med torskrygg på purjolöksbädd och mousselinsås. Garnerad med polkabeta, brysselkålsblad och ärtskott.


Ingredienser 4 port
2 påsar Mörsjö deli rotsakschips
800 gr torskrygg

salt

50 gr brynt smör

1 citron zest till det brynta smöret och saft till såsen
 

2 små purjolökar i tändsticksstora strimlor (även nästan allt det gröna)

ca 10 brysselkål, de yttersta bladen

1-2 polkabeta

Ärtskott

 

Såsen:

100 g smör
2 äggulor
2 msk vitt vin
0,5-1 msk pressad citronsaft

2 msk vatten
salt och peppra ev. 1 knivsudd cayennepeppar

 

1 dl grädde, löst vispad
1/2 dl gräslök, fint hackad

 

Gör så här:

1.      Dela fisken i lika stora bitar. Salta fisken runtom och låt ligga en timme eller två.

2.      Förväll brysselkålsblad och purjolöksstrimlorna hastigt. Kyl snabbt av, så behålls den gröna färgen.

3.      Skär polkabetan tunt. Använd gärna mandolin.
 

4.      Gör såsen: Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.

5.      Blanda äggulor, vin, citronsaft och vatten i en liten rostfri kastrull. Ställ den i ett sjudande vattenbad i en större kastrull.

6.      Sjud under vispning tills gulorna tjocknat.

7.      Tag av kastrullen från värmen. Tillsätt smöret först droppvis, sedan i en tunn stråle under kraftig vispning (använd elvisp om du vill vara på den säkra sidan).
OBS att såsen kan skära sig om du värmer den för kraftigt.

8.      Smaka av med salt, peppar och citron och eventuellt lite cayennepeppar.

9.      Blanda försiktigt i den vispade grädden och servera.
 

10.   Bryn smöret och lägg i citronzest.

11.   Fisken: Ånga fisken upp till 50 graders innertemperatur. Tar ca 10 minuter.
Har du ingen ångugn så kan du ställa in en ugnsform med vatten och ha ugnen på ca 100 grader. Eller sjud fisken. Låt rinna av/vila någon minut på handduk.

12.   Woka snabbt ihop purjolök, smaka av med salt och peppar

Servera!
Lägg upp purjolöksbädden på tallriken och lägg fisken över med brynt citronsmör. Häll på såsen på tallriken och garnera med polkabeta,  brysselkålsblad och ärtskott.
 



Nyheter!
Jämt Tugget AB i konkurs

Jämt Tugget AB försattes i konkurs 11 juni, 2018. För att möta kundernas efterfrågan har stora investeringar gjorts för att höja kapaciteten, men försäljningen har tyvärr inte ökat i samma takt. 12 anställda som jobbar i företaget berörs. Företaget är mest känt för varumärket Mörsjö deli.

- Det känns naturligtvis sorgligt att behöva meddela detta. Jag är oerhört stolt över mina fantastiska medarbetare, kunder och leverantörer! Det är vår absoluta ambition att Mörsjö deli ska fortsätta finnas som ett starkt varumärke på marknaden, säger Anna Godevärn, vd för Jämt Tugget AB.

Jämt Tugget AB startade sin verksamhet i december 2007 i ett litet garage på Frösön. Huvudprodukten är tunnbrödchips, där all förädling sker för hand; brödet skärs, friteras och packas för hand. Successivt har produktfloran utökats och verksamheten har växt varje år med 30-35 procent.

I nära samarbete med sina återförsäljare har Jämt Tugget AB tagit marknadsandelar i såväl privata, mindre butiker, som i större butiker, exempelvis ICA, Coop och Hemköp. Gradvis har andelen export ökat och idag är exporten cirka 15 procent till bland annat Norge, England, Estland och Tyskland.

Tillväxten har hela tiden skett lugnt och stadigt. I samband med centrala avtal har dock leveranskraven ökat och under 2017 gjordes en större kapacitetsökning. Dessvärre har inte försäljningen stigit enligt förväntan och verksamheten går sedan en tid tillbaka med förlust. Nödvändiga åtgärder har vidtagits för att minska kostnaderna, men det har inte räckt till.


Anna Godevärn
VD Jämt Tugget AB, tel: 063-10 12 60, e-post: info@morsjo.se


Mer information:
Konkursförvaltare Jan Lindahl, tel: 063-15 04 37, e-post: jan.lindahl@victorsadv.se

Läs mer >
Expo Norr 1-3 Juni, 2018

Kom och provsmaka våra goda nyheter! Du finner oss i Monter Nr 19 (inre hallen).

Östersunds Arena

 

Läs mer >
19-28 Jan Grüne Woche

Kom och träffa oss i HALLE 8.2, Monter 107

Läs mer >