Här hittar du några menyförslag
Krispiga tunnbrödchips doppade i choklad
Serverad med apelsinglass och mandelmarinerade apelsinklyftor
Finns det något godare än en hemlagad glass utan tillsatser och med det härligt krispiga chipset kommer du att imponera på vem som helst.
Ingredienser
1 påse Mörsjö Deli Tunnbrödchips choklad
1 vaniljsstång eller motsvarande ekologiskt vaniljpulver
1 dl mjölk
2 dl grädde
4 äggulor
0,75 dl socker
0,5-1 tsk konc. apelsinjuice
zest och saft från 1 apelsin
Gör så här:
1. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Skrapa ur vaniljstången i kastrullen, lägg i vaniljstången och låt det bli riktigt varmt – utan att koka.
2. Vispa äggulor och socker till en luftig smet i en bunke.
3. Häll gräddmjölken över äggsmeten. Vispa ihop. Häll tillbaka i kastrullen och värm tills det tjocknar. Ta av från värmen och smaka av med apelsinjuice och apelsin både saft och zest.
4. Låt glassmeten svalna helt. Låt den helst stå ett dygn i kylskåpet.
5. Häll glassmeten i en rundbottnad skål av plast eller metall, sätt i frysen. Ta ut glassen efter en halvtimme och vispa med elvisp, gör om igen efter ytterligare en halvtimme och ännu en gång så får du riktig glasskonsistens. Tar ca 6 timmar, men bero lite på hur kallt det är i frysen och vilken form du använder.
MARINERAD APELSIN
Ingredienser
3 Apelsiner
Några droppar bittermandelessens eller lite riven mandelmassa
Gör så här:
1. Filea apelsinerna, skär dem i tunna klyftor
2. Blanda apelsinerna försiktigt med essensen/strö över mandelmassa.
en utskriftsvänlig version finns här
Lycka till!
Fler menyförslag kommer inom kort...
Har du andra förslag på recept, skicka gärna in förslag till oss, och var med i utlottningar av fina delikatesspaket.
Dragningar görs löpande!
läs mer på www.morsjo.se/nyheter/tavling